Met een dikke huid voel je nou eenmaal minder..
Vaak komen mensen ook in mijn lessen om dat te leren. Moe van de overprikkeling zoeken ze naar een manier om ermee te leren omgaan. Logisch. Ik deed dat ook. En net als de mensen die hiervoor mijn lessen binnen stappen zocht ik op de verkeerde plek naar een oplossing. Eerlijk gezegd? Ik dacht dat er iets mis met míj was! ‘Je moet je gewoon afsluiten’ kreeg ik als advies van mijn collega’s destijds, die het gewend waren zo om te gaan met alles waarop ze geen invloed dachten te hebben. Met een dikke huid voel je nou eenmaal minder. En dat is precies wat ik niet wilde: ik had toch niet zo hard gewerkt om open te gaan, om me vervolgens weer af te sluiten?
De makkelijkste manier om om te gaan met ongenoegen is je ongenoegen niet serieus nemen. Onder de tafel vegen. Gewoon je schouders eronder en doorgaan. Althans, het líjkt het makkelijkst. Maar met jezelf niet serieus nemen, zaag je zelf de poten onder je stoel vandaan. Je levert je kracht in en uiteindelijk val je om..
Hoe kun je leven zonder die veilige muur om je heen?
Maar hoe ga je dán om met die zee van prikkels en al die emoties en verhalen van jezelf en van anderen? Wat als je zo open bent dat alles je raakt? Als je energie binnen een uurtje in de stad helemaal ‘down the drain’ is? Hoe kun je leven zonder die veilige muur om je heen?
Maak contact met je vrouwzijn:
Alle problemen – zo stelt de Chinese gezondheidskunde – komen voort uit een disbalans tussen Yin en Yang, het vrouwelijke en het mannelijke.
Ook bij burnout en problemen met stress en spanning bij vrouwen zie ik steeds die disbalans. Als vrouw in onze cultuur raak je los van je vrouwelijke kern, wat hetzelfde is als het opgeven van je vrouwelijke kracht. Wat je rest is een mannelijke manier van leven en voor ons is betekent dat meer overleven dan leven. Gevolg? Uitputting, verlies van verbinding met jezelf en uiteindelijk de slaat je innerlijke waakhond aan: je raakt burnout.
Onze taak is ons opnieuw te verbinden met onze vrouwelijke energie. Daar kun je boeken over lezen, maar het mooiste boek ben je zelf. Wanneer je je verbind met je lichaam dan zul je merken dat je op een natuurlijke manier steeds meer gaat leven naar wat voor jou klopt. Je vind jouw eigen unieke en bewegende balans tussen Yin en Yang.
En dat voelt krachtig, veilig, zacht, open, kwetsbaar, dankbaar, levend, bruisend, helder en stevig. Het geeft ruimte. En ruimte van binnen geeft ruimte van buiten. Je zult merken dat je minder snel ‘vol’ raakt..
Zorg voor bruis
‘Bruisen van energie’ is niet voor niks een spreekwoord. Wanneer je bruist van energie heb je een hoog energielevel. Daarmee bedoel ik niet alleen dat je veel energie hebt, maar ook dat je een hoge energiefrequéntie hebt. En die twee zijn met elkaar verbonden.
Energie haal je voor een groot deel uit je nachtrust en uit voeding. Ook je ademhaling levert energie. Het meest wezenlijk is misschien wel je mindset. Energiebronnen versterken elkaar. Een goede nachtrust maakt het makkelijker om ook goed te eten. En als je op die vlakken goed gevoed voelt, dan ben je stabieler en is het makkelijker je een positieve, krachtige mindset te hebben.
Je energiefrequentie is de trilling van je energie of de kwaliteit van je emoties en je staat van zijn. Compassie en liefde hebben een hoge frequentie, schaamte en schuld een lage (zware) frequentie. Dus: choose love! Waar`mee ik overigens zeker niet wil zeggen dat je je boosheid moet wegdrukken of alles met de mantel der liefde moet bedekken. Want reken maar dat die weggestopte of opgepoetste emoties gewoon doortrillen en mee-creëren, al is het buiten jouw bewustzijn!